Dimecres 12 de novembre al auditori de la Universitat Blanquerna va tenir lloc una conferència a càrrec d'Anna Pérez on va tractar el tema dels blocs i l'aportació a l'educació a l'aula d'avui. L'Anna va esmentar les possibilitats que disposen aquests blocs i per a que són útils aquest a l'aula, la importància que té el fet de comunicar-se entre els alumnes, o entre escola i familia, etc.
L'Anna va explicar amb exemples aquest conceptes i va parlar de escoles on utilitzaven blocs i va projectar aquests exemples.
Gràcies a aquesta conferència vaig començar a veure lautilitat que tenen els blogs en l'educació, vaig poder començar a veure com es poden utilitzar aquestes eines en el meu futur a l'aula.
Citació de 5 frases amb el meu comentari propi:
- Alumnes del segle XXI, escola del segle XIX i mestres del segle XX. Aquesta és una de les frases que va utilitzar la conferenciant per introduir-nos al tema. L'Anna Pérez amb aquesta frase ens va voler fer veure que els mestres actuals no han cambiat de segle, mentre els alumnes ja han nascut al s. XXI i això vol dir que tenen l'informatica com una eina de vida, una eina molt quoatidiana. L'es escoles també han modernitzat les seves infraestructures per posar-se al nivell que requereix aquest segle, els mestres no ho han fet, utilitzen les eines antigues, la forma d'ensenyar no ha variat amb el pas de temps...
- Hem de donar sentit didàctic al youtube. Vull resaltar aquesta frase perquè actualment és molt criticat el youtube per molta gent, molts d'ells mestres. L'Anna Pérez ens va dir molt bé que el youtube és una eina que disposem, que tot és bo o dolent segons la utilitat que li donem.
- Qui és el protagonista, el nen o el mestre? Aquesta és la pregunta que tothom s'ha anat fent al llarg de la història de l'educació, durant molta part de la història s'ha cregut que el protagonista havia de ser el mestre, ja que és qui sap i és qui ha de trasnmetre el seu coneixements als seus alumnes. Per sort, actualment tenim clar que el protagonista ha de ser el nen, hem de bassar l'educació segons les necesitats i els interesos del nen.
- Escola tancada al món? Utilitzant els blogs i altres eines informàtiques, l'escola està connectada amb el món. Forma part d'una xarxa en la que pot compartir dades, coneixements, activitats, idees ... Hem d'oborir l'escola a l'exterior
- Hem de preguntar les coses als alumnes de manera que no es limitin a copiar i enganxar. Actualment amb les eines que disposen els nens, fer un treball on només hagin de buscar informació, els hi es molt fàcil, i molts podran trobar milers de pàgines sobre el tema, però molts ni faràn una lectura, per això hem de canviar el format d'un treball, l'informació és de molt fàcil acces, doncs que ells l'hagin de treballar, explicar, exposar, etc...
És un adéu o un fins després?
Fa 15 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada